Veel gestelde vragen Houten Design Tuinmeubelen.

Wat is de levertijd van de producten die ik bestel?

De levertijd is 2 tot 3 weken. Alle meubelen worden op ambachtelijke wijze en met zorg voor u gemaakt. Wij streven naar 2 weken levertijd.

Wat zijn de verzendkosten wanneer ik een product bestel?

Wanneer u een bestelling wilt plaatsen, vindt u op de bestel pagina een verzendcalculator.

U kunt hier uw adres en postcode invoeren en de calculator berekent  automatisch de verzendkosten. U kunt daarna kiezen voor de optie inclusief plaatsen of ik help mee de meubels te plaatsen.

Verzendkosten hoog?

Geeft de calculator een hoog bedrag aan voor verzendkosten, neem dan contact op via info@houtendesigntuinmeubelen.nl

Wij gaan dan kijken of we transporten kunnen combineren, waardoor de kosten voor u veel lager uitvallen.  Wij laten u zo snel mogelijk weten voor welke prijs wij de producten kunnen bezorgen en plaatsen. Omdat wij een ambachtelijk klein bedrijf zijn, kan het zijn dat de afstand groot is voor transport waardoor de verzendprijs hoog uit de calculator komt.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, dat kan. Bij de bestelling vult u bij mededeling in dat u de producten zelf wilt komen ophalen.

Wij sturen een bericht vanaf welke datum u de producten kunt komen ophalen.

Krijg ik bericht wanneer mijn bestelling wordt bezorgd?

Ja, u krijgt uiterlijk 3 dagen voor de leverdatum bericht. Tevens wordt de dag en het tijdstip van levering met u overeengekomen. U kunt aangeven wanneer u de bestelling bezorgd en geplaatst wilt hebben.

Is verzending naar het buitenland mogelijk?

Ja, dat is mogelijk, neemt u hiervoor contact op via info@houtendesigntuinmeubelen.nl

Voor levering aan het buitenland gelden aparte leveringsvoorwaarden.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

U kunt betalen via de betaalpagina met IDEAL of per overboeking.

U kunt contant betalen bij ophalen.

Rembours, u kunt contant betalen bij de chauffeur. Notitie:  wanneer u  niet contant kan betalen bij aflevering worden de vervoerskosten in rekening gebracht .

Zijn de prijzen van de aangeboden producten inclusief BTW?

Ja, de prijzen van de aangeboden producten zijn inclusief 21% BTW.

Is maatwerk mogelijk?

Ja dat is zeker mogelijk! Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk. Het is bijvoorbeeld mogelijk tafels en banken uit een lengte te laten maken tot 5 meter lang. Tevens zijn er tal van mogelijkheden specifiek maatwerk te leveren.  Vraag ernaar via info@houtendesigntuinmeubelen.nl

Wat zijn de eigenschappen van Douglas hout?

Douglas is een spar die van origine uit Amerika komt en als hout prima geschikt is voor buitentoepassing.  ( Duurzaamheidsklasse 3)

Het hout dat gebruikt wordt voor de meubelen komt uit Nederland en Duitsland, is fsc  gekeurd en milieuvriendelijk doordat er herplant wordt.

Hout werkt altijd, het krimpt en zet uit. Ook Douglas hout. Een eigenschap van Douglas hout zijn de scheurtjes, zoals je die ook bij vuren ziet (steigerhout),  maar dan vaak kleiner. Door deze lengte-scheurtjes kan het drogende hout zijn spanning kwijt. Voor de stevigheid van het materiaal geeft dat niets.

Om het hout optimaal te kunnen laten werken, bij warmte en zon krimp hout, bij regen en vocht zet hout uit, zijn de schroefgaten langer gemaakt (slobgaten.)

Een andere eigenschap van de Douglas is de snelle verkleuring onder invloed van UV (zon) licht, met name de lichte tinten vergelen snel. Dit maakt deze houtsoort tot een levendig materiaal, dat iedere dag verandert .

Kan ik roestvorming verwachten?

Nee, alle schroeven zijn van RVS (roest vast staal)

Zijn de tuinmeubelen goed bestand tegen weer en wind?

Ja, de tuinmeubelen zijn prima bestand tegen weer en wind

Het Douglas hout verkleurt snel van een witachtige naar geelachtige tint.

Zonder behandeling met impregneermiddel of lak zal het Douglas hout snel verkleuren onder invloed van UV (zon) licht en vuilaanslag door regen. Op vochtige locaties zal meer alg aanslag ontstaan.

Het Douglas hout waarvan de producten zijn gemaakt valt onder duurzaamheidsklasse 3 voor buiten. Ter vergelijking:  Steigerhout  valt in duurzaamheidsklasse 5. Teak, Bilinga en Padoek zijn  best bestand tegen de weersinvloeden en vallen in klasse 1.

U kunt de meubelen (laten) behandelen door ze te impregneren of te lakken. Impregneer en lak beschermen het hout tegen alg en schimmels, -en micro organismen,  waardoor de levensduur wordt verlengd.

Heb ik recht op bedenktijd na mijn aankoop op houtendesigntuinmeubelen?

Ja, u heeft in de meeste gevallen recht op een bedenktijd van 14 dagen. Dit gaat in op de eerstvolgende dag na aflevering van het product. De rechten en plichten kunt u vinden op de site www.houtendesigntuinmeubelen.nl  bij de algemene  voorwaarden.

Uitzondering hierop is een op maat besteld product dat naar uw wensen/specificaties is gemaakt.

Hoe kan ik de koop ontbinden?

U kunt de koop ontbinden (herroepingsrecht) wanneer u aan de voorwaarden voldoet  via het model formulier herroeping  op de site www.houtendesigntuinmeubelen.nl  of via email info@houtendesigntuinmeubelen.nl.

Wanneer het product reeds is verzonden en geplaatst en u wilt de koop ontbinden, dan worden de vervoerskosten bij  u in rekening gebracht. Er zullen verder geen administratieve kosten in rekening worden gebracht.

Wanneer u de koop wilt ontbinden moet u zorg dragen voor bewijs van aankoopdatum (factuur).

Het product moet in ongeschonden staat zijn en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat worden geretourneerd. Er zullen geen andere kosten in rekening worden gebracht.

Uw aankoop bedrag wordt binnen 14 dagen na retournering aan u overgemaakt.

Meer informatie, rechten en plichten  vindt u onder algemene voorwaarden op onze site.

Hoe kan ik een klacht indienen?

U kunt een klacht indienen via info@houtendesigntuinmeubelen.nl  of schriftelijk naar Houtendesigntuinmeubelen Eikensingel 10 7213 WJ Gorssel.

Vermeld hierin uw naam adresgegevens en email en de omschrijving van de klacht.

Wij behandelen zo snel mogelijk uw klacht en geven u hiervan bericht. Meer informatie vind u in de algemene voorwaarden op onze site.